AgiMestan kouluttaja Sarianna Huuhka

Olen aina ollut eläinihminen. Olen pyrkinyt ymmärtämään, miksi eläin käyttäytyy, miten käyttäytyy, sekä kohtelemaan niitä hyvin ja kunnioittavasti. Vuonna 2009 tajuntani alkoi laajenemaan, kun vahingossa eksyin Koirakoulu Vision kouluttajakoulutukseen.

Vaati muutaman vuoden prosessointia kunnes 2013 palasin jälleen Vision koulunpenkille ja opiskelin uudella innolla ja ymmärryksellä. Vuoden 2015 syksyllä aloitin Amiedussa suorittamaan oppisopimuksella eläintenhoitajan ammattitutkintoa, osaamisalana eläinkouluttaja. Valmistuin keväällä 2017.

Sisälläni asuu pieni pilkunviilaaja, joten sieltä varmasti kumpuaa rakkauteni tokoon. Jaksan väsymättä pureutua, sekä omiin että muiden, nippelitason haasteisiin ja pohtia miksi homma ei etene halutulla tavalla.

Koulutuksessa hyödynnän paljon kohteita ja rohkaisen koiria käyttämään omia aivojaan. Kouluttajana pyrin olemaan kannustava ja etsimään ratkaisuja ohjaaja- ja koiralähtöisesti niin, että jokainen saisi koiransa kanssa tekemisestä mahdollisimman paljon iloa ja onnistumisen kokemuksia!

Koirien kanssa olen aina puuhastellut kaikenlaista, mutta varsinaisen harrastuskipinän sytytti amerikanstaffordshirenterrieri Aino (FI MVA, BH, AD, TK1, TK2, TK3, RTK1 Feistyflea's Twisted Sister). Se ehti varttua melkein kolmevuotiaaksi kunnes tokokärpänen puraisi, mutta sitten se puraisikin kunnolla! Siitä lähtien olen melko aktiivisesti kouluttanut koiriani yhä korkeammalle kohoavia tavoitteita kohti. Jos vaan Ainolla terveys kestää, niin vielä olisi haaveita tavoiteltavana.

Toisena puuhakaverina minulla oli vuosia kääpiövillakoira Teuvo (BH, TK1, RTK1 Kuukiire Willy). Se oli herkkä herrasmies, joka teki temppuja suurella sydämellä, mutta koetilanteissa sitä vähän arvelutti ohjaajan muuttuminen hermoraunioksi. Teuvo opiskeli myös id-jäljestyksen alkeita.

Uusin opettajani on Ainon tyttärentytär Hilma (Ainomieli), jonka kanssa opiskellaan arjen taitoja sekä hieman jo puuhaillaan myös tokopähkinöiden parissa. Aika näyttää mitä kaikkea Hilman kanssa puuhaillaan.

Ota yhteyttä ->